Електричеството на стадион "Черноморец" в Бургас вече е възстановено, а до няколко дни ще бъде пуснато и водоснабдяването, което ще облекчи доста работата на треньорите и децата от едноименния бургаски клуб Черноморец 1919, съобщава БТА.

Проблемите се отразиха не само на представителния отбор, но и на младите таланти в града, така и на стадиона. Постепенно обаче са предприети стъпки в полза на футбола и в края на миналата седмица бяха уточнени детайлите по договор за ползване на съоръжението.

Преговорите от страна на Черноморец 1919 водеха шефът на школата на клуба Радостин Кишишев и изпълняващият длъжността управител Златко Янков. Участва и комитетът на родителите на децата от школата на клуба.

"Разговорите с другия акционер вървят с променлив успех, но последните дни са оптимистични. Ние сме сигурни, че ще намерим решение на проблема със стадион "Черноморец" в близко бъдеще и той постепенно ще бъде възстановен за основното си предназначение- спортна и футболна дейност", коментираха от общинската администрация.