Феновете на Черноморец излязоха с декларация към президента на „акулите“ Митко Събев във връза с тежкото положение, в което се намира тима в последните години. Привържениците призоваха Събев да предприеме нужните действия, за да тръгне тима във възходяща линия. Те апелираха Събев да продаде клуба, ако не разполага с нужните ресурси, или при липса на желание да се занимава с отбора.

Предлагаме пълния текст на декларацията, без редакторска намеса:

"Уважаеми г-н Събев,

В последните две години нашият любим клуб Черноморец (Бургас) буквално е оставен на автопилот, в резултат на което се срина от 4-о място в А група и претендент за участие в Лига Европа до В група. Агонията продължава и в момента, като по-малко от месец преди началото на първенството в Югоизточната трета дивизия все още не е назначен старши треньор на представителния отбор. Това е ситуация, която не само не бива да се допуска, но и не дава спокойствие нито на нас като привърженици, а би трябвало да притеснява и вас като собственик на клуба. И не само това е проблем. Организацията отсъства, което се отразява и на най-малките „акули“. Постоянно талантите от клуба, безспорно най-добрите в страната, отиват в клубове без нашите традиции и успехи, разочаровани от ситуацията. Не е нормално клуб на прага на своята 100-годишнина, който винаги е бил емблема на града, да се намира в положението, в което е.

Ние сме ви благодарни за всичко, което направихте в 10-те години начело на Черноморец, за изграждането на спортна инфраструктура като Кампуса, за инвестициите и създаването на положителен имидж, но последните няколко години нещата просто не са същите.

Затова искаме да ви призовем към действия в полза на клуба, на който твърдите, че сте привърженик от дете. Защото най-нормалното нещо е нашият Черноморец да се върне там, където му е мястото, а привържениците отново да се радват на стадиона. Ако имате финансовата и организационна възможност, а и желание да управлявате клуба, то трябва да предприемете действията, които се налага в най-скоро време. Ако пък нямате тези ресурси или пък ви липсва желание, продайте клуба или приемете оферта, която ви се предлага.

Защото, както се знае, Черноморец е на почти 100 години. Много хора преди вас и нас са били част от тази спортна емблема. Нека да го оставим и на следващите поколения в ситуация, в която те само да надграждат.

Управителен съвет на Клуба на привържениците на Черноморец (Бургас) - „Сините акули“

14.07.2015 години

град Бургас"