Сдружението „Бъдеще за Черноморец“ може да регистрира нов клуб, ако ситуацията с Митко Събев не намери решение в полза на футбола и спорта.

Преди да стане обаче тази стъпка с регистрирането на нов Черноморец, ще бъде свикано Общо събрание на всички хора, които са свързани с акулите- ветерани, бизнесмени, привърженици, членове на организирания фенклуб, общественици и граждани. Датата и мястото за провеждането на въпросното събрание ще бъдат уточнени до часове.

За да имат техническа готовност за подобна стъпка, днес от Сдружението запазиха име и марка в Бургаския окръжен съд, която да използват при необходимост.

"Днес, 28.07. 2015 г., в информационната система за проверка и резервиране на наименования на търговски и юридически лица с нестопанска цел, се извърши проверка и се запази като уникално следното наименование: ФК Черноморец 1919 Бургас", съобщи говорител на съда.

Това не означава, че е регистриран нов клуб, както съчинява регионален спортен сайт, а просто е запазена марка. За да бъде направена регстирация и създаден клуб, е необходимо да се проведе общо събрание и избрани съответните ръководни органи.

Наименованието ще се употребява от Мирослав Йорданов, а запазената марка е за срок от пет месеца първоначално.

„Вярваме, че в един момент здравият разум у Митко Събев ще надделее. Още повече, че му е направено официално предложение, при което да се раздели с Черноморец. Самият факт, че не отговаря на предложението от наша страна говори за липса на елементарно уважение и за отсъствие на бизнес-логика“, коментираха от Сдружението. /БТА