Всяко правило си има изключенията. Като правилото, че футболните хора са колкото сръчни в краката, толкова и несръчни в ръцете. Опровергава го легендата на Черноморец Никола Георгиев, когото никой не познава по име, а с прякора Тарльо. Централният нападател и голмайстор на бургаския Черноморец от 60-те години на миналия век остава на работа в любимия клуб след активната си кариера и вече повече от 20 години изпълнява задълженията на масажист и домакин. Любимец е на младите и затова неслучайно сега е на щат към футболната академия на „акулите”.

67-гoдишният Никола Георгиев е ненадминат майстор в ремонта на футболни топки и обувки. В сръчните ръце всичко му се отдава. С последното си творение обаче Тарльо направо може да претендира за патент. За да си помогне в пряката работа с пренасянето на екипите до пералнята и обратно, бившият футболист е прикачил уникално ремарке на две колела към велосипеда си. Сам го е проектирал и изработил с подръчни средства. Оцветил го естествено в клубните цветове синьо и бяло, сложил му емблемата на „Черноморец-Бургас”, а най-отзад натъкмил с големи букви надписа „АКУЛИ”. Творението отдалеч привлича одобрителните погледи на хората. Най-много му се радват всички, ангажирани с клубната кауза.

„Страхотна работа ми върши. Вместо да ползвам автомобил и да харча гориво, завъртам педалите и съм готов. Така хем спестявам разходи на клуба, хем съчетавам полезното с приятното, като си правя тренировка”, доволен е Тарльо. Покрай юношите на Черноморец той продължава да поддържа младежкия си дух. „Нашата школа винаги е била сред най-добрите в България. Традицията продължава и сега, въпреки че времената са трудни. Безкрайно сме благодарни на клубното ръководство, че дава мило и драго, за да се развиват футболните таланти. Вярвайте ми, инвестициите си струват, защото отдолу идват страхотни попълнения за Черноморец. Съвсем не е далеч времето, когато мнозинството в мъжкия тим ще бъдат местни момчета, с които успехите няма да закъснеят”, потръпва Тарльо от копнеж по светлото бъдеще за бургаския футбол.