Юношата на Черноморец Бургас Иван Стоянов започва проби в английския Норич в понеделник, 4-и април, съобщи мениджърът на футболиста Антъни Раво. 

Защитникът, който играе и за мъжкия тим във В група, и за старшата възраст в Елитната група до 19 години, ще остане при "канарчетата" пет дни, като ще тренира с момчетата от своя набор 1998. 

Възможно е да направи една или повече тренировки и с по-големите, младежката формация до 20 години, но това ще бъде решение на шефа на школата Бен Странг.

В събота от 12:30 часа местно време Иван Стоянов ще играе за 18-годишните таланти на Норич при гостуването на Саутхямптън. Веднага след мача той се прибира в България.

"Благодарни сме на старши треньора на първия тим на Черноморец Еролин Кючуков и на директора на школата Николай Кръстев за разбирането и съдействието. Иван се развива много добре и към него има интерес и от други клубове от Западна Европа. От Норич вече обясниха пътя, по който ще процедират в случай на положителни проби, но това ще го оставим за след края на периода, каза още агентът на младия футболист.

Високият 190 сантиметра централен бранител е тренирал единствено в Черноморец, но в най-ранна възраст играе като крило. Следващите му треньори Станимир Димитров и Ангел Стойков го преместват като дефанзивен халф, а от две години и половина играе като централен бранител./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS